• Str. Campul Pipera 127 ap. 4 Bucuresti
  • Luni – Vineri : 9.00 – 18.00
CURATAREA SALTELELOR – Sfaturi de la Profesionisti

CURATAREA SALTELELOR – Sfaturi de la Profesionisti

  • 1327
  • 0

Din ce in ce mai des intalnesc clienti care isi doresc curatenie in case, foarte atenti la detalii, lucru care ma incanta evident. Pentru un ritm de viata sanatos, mediul de acasa trebuie sa fie atat primitor cat si foarte curat. Mentinerea zilnica a curateniei ne ajuta sa profitam de beneficiile acesteia. Cercetatorii britanici au verificat cate calorii ardem in timp ce facem curatenie in casa. Rezultatele sunt chiar incurajatoare: aproximativ 2000 de calorii, adica exact cam cat am consuma daca am face aerobic sau am merge la sala. Tot ce trebuie sa facem este sa aspiram, sa stergem praful, sa facem/schimbam lenjeria patului etc. Stergerea geamurilor este echivalentul a 30-40 de flotari, suna amuzant nu? Ca sa nu mai vorbim cand dam 30 de minute cu aspiratorul ca putem elimina 100 de calorii, sau daca vrem un abdomen plat ne putem baza pe fierul de calcat. Toate variantele de mai sus chiar suna bine, insa ce facem atunci cand nu avem timp de curatenie in casa? Din pacate cei mai multi oameni tanjesc dupa timp si da…am putea apela la specialisti pentru a veni in ajutorul nostru din cand in cand.

Cand vorbim despre curatenie la domiciliu, vorbim si despre curatarea saltelelor, care ar trebui facuta cam de 2, 3 ori pe an. Desi nu ai zice… in timp, acestea capata diferite pete, fluide ale corpului, pete de mancare sau bauturi, etc.  Afla din acest articol cum sa elimini petele in cativa pasi simpli!

Curatarea Saltelelor pe Limba Tuturor ⭐ Afla Cele Mai Bune Metode de Curatare a Saltelelor ❤️ Direct de la Expertii in Curatenie

Importanta patului si a saltelei in locuinta noastra

 

Cat de important este patul pentru noi? In medie cam 7-8 ore dureaza un somn de calitate recomandat de specialisti, ca sa nu mai vorbim de pauzele extra pe care le putem lua in timpul zilei pentru a ne relaxa. Deci da, patul pare sa fie cel mai important obiect de mobilier din dormitor. La pachet cu el vine si o saltea, caci avem nevoie si de o imbratisare in acel moment, fie ea cu arcuri, cu spuma memory sau diferite alte modele. Daca am sta bine sa ne gandim, salteaua e chiar mai importanta decat patul in sine, o bucata din lemn aleasa dupa gusturile fiecaruia care ocupa cea mai mare suprafata din dormitor. Haideti sa fim seriosi…o avea el nu stiu ce finisaj, material sau vreo forma futurista, dar tot bucata aia de material de deasupra are cel mai important rol. Ce fac oamenii atunci cand le place un obiect? Incearca sa aibe grija de aceasta pentru a le oferi aceeasi satisfactie pe o perioada cat mai indelungata de timp. In cazul nostru, vorbim despre ingrijirea acesteia. Cum facem? Pur si simplu trebuie sa respectam cativa pasi si se rezolva!

Primul pas il cam stim cu totii, unul destul de important cand vorbim despre curatenie la domiciliu…schimbam asternutul cat mai des posibil, nu doar ca e murdar, ci pur si simplu calitatea somnului creste considerabil atunci cand ne izbesc notele subtile ale lenorului preferat. Acum vine partea interesanta…well well…dar ce facem cu salteaua…cand cu trecerea timpului se ingalbeneste, apar tot felul de pete si evident ca nu mai e ca odinioara cand cu entuziasm o scoatem din sigiliu, o punem pe pat si abia asteptam sa vina Mos Ene pe la gene.

Noi, firma de curatenie DUST BUSTERS, oferim servicii de curatenie profesionala la domiciliu in apartamente, case si vile. Pentru noi, sa fie curatenie la domiciliu este foarte important, de aceea incercam sa venim cu cele mai bune solutii, avand ca scop cat mai multe zambete pe fetele clientilor nostri.

Acarienii – ce sunt si cum scapam de ei ?

 

Ati fost vreodata curiosi sa aflati ce se poate ascunde in casa dumneavoastra? Chestiile alea minuscule inrudite cu paianjenii care se inmultesc zilnic si ne ajuta la dezvoltarea de alergii, declansarea astmului sau a diferitelor iritatii…acarieni le zice si sunt mega nesuferiti…numai probleme ne pot crea.

Acestia se hranesc cu celulele moarte care provin de pe pielea noastra si cu mult mult praf, prefera locurile calde si umede, ca sa nu mai vorbim de spatiile expuse la lumina solara sau neaerisite. Isi fac prezenta oriunde pe suprafata saltelei si a asternuturilor pentru pat, pilote, perne, canapele din material textil, filtrele aerului conditionat, dulapuri, mese, dar si in patuturile unde dorm animalele de casa. Haideti sa nu-i mai lasam sa-si fac de cap si sa dispara din salteaua si din casa noastra.

Pasii pentru curatarea saltelelor

 

Dust Busters chiar are solutia pentru curatarea saltelelor…ma rog aparat + solutie si credeti-ma ca ambele fac minuni. In ultima vreme tot mai multi clienti cand apeleaza la serviciile noastre de curatenie la domiciliu opteaza si pentru serviciul nostru de curatare a saltelelor. De ce? Probabil chiar facem minuni si asta se poate vedea cu ochiul liber. Petele se diminueaza ba chiar dispar de tot, acarienii si-au luat talpasita si au disparut…in the end toata lumea e fericita. Ca sa nu o mai lungim atat, va voi povesti ce inseamna curatarea saltelelor prin metoda de extractie-injectie, care sunt pasii si cam cat dureaza.

In primul rand incepem cu aspirarea sa, ca poate mai sunt fire de par, praf strans sau eu stiu tot felul de resturi stranse in timp. Asa cum ati citit si pe website-ul nostru www.dustbusters.ro, lucram cu produse si aparate marca KARCHER. La capitolul curatarea saltelelor, prin metoda extractie-injectie, folosim modelul PUZZI 30/4 Adv care face minuni la propriu! Impreuna cu solutia de extractie tot de-a lor, pulverizam intreaga suprafata a saltelei, lasam substanta sa actioneze circa 10 minute, timp in care pe ici pe colo incercand cu un burete special + solutie concentrata mai insistam asupra petelor dificile. Activand butonul de extractie(aspirare), puiul nostru magic incepe sa traga tot ce avem noi mai „drag” din saltea. Va puteti imagina cat de neagra poate fi apa care ajunge in rezervor? E ceva incredibil! Acolo dormeam noi in fiecare seara gandindu-ne cat de curat e cuibusorul nostru de 200cm x 180cm.

Trucuri pentru pastrarea, ingrijirea  si curatarea saltelelor

 

De fiecare data cand clientii nostri apeleaza la serviciul de curatare a saltelelor in cadrul curateniei la domiciliu si nu numai, ii anuntam ca salteaua se va usca complet in circa 4-7 ore. Depinde foarte mult de aerul din camera sa nu fie prea umed, temperatura iarasi joaca un rol important si ideal ar fi +24 de grade. Dupa curatarea saltelelor NU putem aseza imediat lenjeria, tocmai pentru a se putea usca cat mai repede si eficient salteaua, dar stati linistiti ca pana la culcare aceasta va fi complet uscata.

 

* In cadrul curateniei la domiciliu, recomandam curatarea saltelelor sa fie facuta pe ambele fete ale saltelei pentru ca acei mici nesuferiti acarieni sa dispara de tot.

* De preferat ar fi sa alternati ambele parti ale saltelei, o data la 6 luni.

* Exista pe piata o husa speciala, aditionala, numita „topper”, usurica si tot din spuma, cu memorie si o inaltime de circa 5-10 cm, care se asaza deasupra saltelelor, pentru a le prelungi durata de viata, dar si pentru mai mult confort.

* Apeleaza periodic la echipele de curatenie profesionala la domiciliu pentru curatarea saltelelor.

Solutii simple de curatare a saltelelor la indemana oricui

 

Bineinteles ca cea mai usoara varianta pentru curatarea saltelelor, ar fi sa apelati la serviciile unei firme de curatenie pentru rezolvarea acestei probleme des intalnite. Noi, cei de la Dust Busters, oferim acest serviciu de curatenie a saltelelor in cadrul operatiunilor noastre de curatenie la domiciliu,  pentru un pret modic de 120 Ron.

Daca doriti realizarea igienizari si curatarii saltelei in regim propriu si nu doriti sa apelati la serviciile unei firme de curatenie, Dust Busters va ofera ghidul complet al curateniei la domiciliu. Fie ca vorbim despre pete de sange, urina, transpiratie, bauturi sau mancare, mucegai, pe piata exista diverse solutii de curatare a saltelelor, ba chiar putem combina mai multe dintre ele pentru a avea rezultate miraculoase. Indiferent despre ce solutie de curatare a saltelelor ar fi vorba, aceasta se testeaza pe o portiune mica, pentru a vedea cum reactioneaza aceasta.

 

*Solutie de curatare a saltelelor pentru petele de sange:  Puteti amesteca un sfert de cana de apa oxigenata impreuna cu o lingurita de detergent lichid de vase si cu o lingurita de sare. Dupa ce lasati pe pata 30 minute, limpeziti cu o carpa uda intreaga suprafata.

*Solutie de curatare a saltelelor pentru petele de urina sau transpiratie: Puteti combina 3 lingurite de detergent solid cu o lingurita de apa. Se amesteca pana se formeaza spuma, apoi se aplica pe pata lasandu-se sa actioneze 30 de minute. La final folositi o carpa moale cu putina apa calduta pana limpeziti toata suprafata.

*Solutie de curatare a saltelelor pentru diferite pete dificile de la bauturi/mancare: Incercati doua parti de apa oxigenata cu o parte de detergent de vase, apoi cu ajutorul unei perii moi aplicati pe intreaga suprafata patata amestecul pana ce acesta patrunde bine in tesatura. O lasam sa actioneze circa 10 minute, limpezind apoi toata suprafata cu apa calduta si o carpa moale.

*Solutie de curatare a saltelelor pentru petele de mucegai: Cea mai igienica varianta, in cazul in care salteaua are pete de mucegai ar fi inlocuirea acesteia. Daca totusi doresti sa incerci sa scoti aceste pete ar fi o varianta de incercat: sa pulverizezi apa calda cu alcool tare, apoi sa presari bicarbonat de sodiu si sa aspiri totul dupa circa 30 de minute.

Pentru a evita aparitia mucegaiului, salteaua trebuie uscata foarte bine pana la ultima fibra. Aceasta etapa se poate realiza, de obicei, ori cu ajutorul uscatorului, al aerotermei, al aerului conditionat cald, ori prin expunerea la razele solare, avand grija mare sa nu prelungim prea mult apropierea materialului de sursele de caldura.

 

Sper, draga cititorule, ca acest articol sa te fi ajutat cu ceva, pentru ca in situatiile de mai sus am fost si noi la un moment dat, si ne-am straduit si am incercat toate variantele pana am ajuns la rezultate WOW. Nu exista o singura solutie buna la toate (si aici ma refer la cele din magazine la indemana oricui), insa bine ca avem destule variante ce ne pot ajuta in curatenia apartamentului.

Mai avem destule trucuri si pentru curatarea altor suprafete, ne vom da tot interesul sa le povestim si pe acelea cat mai curand posibil!

 

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published.