• Str. Campul Pipera 127 ap. 4 Bucuresti
  • Luni – Vineri : 9.00 – 18.00
Cat costa ora de curatenie?

Cat costa ora de curatenie?

  • 3150
  • 0

Nu de putine ori, firma noastra de curatenie s-a confruntat cu aceasta intrebare: “Cat costa o ora de curatenie?” Astfel incat, ne-am gandit sa alocam un articol intreg cititorilor nostrii, articol legat de preturile practicate astazi pe piata serviciilor de curatenie din Bucuresti. Daca sunteti genul de persoana care citeste printre randuri si cauta un pret rapid pentru o ora de curatenie atunci probabil raspunsul pentru dumneavoastra ar fi de 70 de RON. Daca vreti sa aflati mai multe detalii si probabil raspunsul corect la aceasta intrebare va trebui sa keep scrolling 🙂

 

Probabil v-ati gandit si voi ca pretul unei ore de curatenie variaza in functie de tipul de serviciu contractat (curatenie dupa renovare, curatenie birou etc) si frecventa serviciului de curatenie executat (zilnic, saptamanal, lunar etc). De exemplu, o ora de curatenie generala va costa cu siguranta mai mult decat o ora de curatenie de intretinere. Dar inainte sa incepem sa comparam merele cu perele, haideti sa explicam diferentele dintre mai multe tipuri de curatenii, diferentele dintre o menajera si o firma de curatenie, care sunt avantajele si dezavantajele, si mai exact cat ne-ar costa o ora de curatenie in toate aceste scenarii.

 

Cat se plateste ora de curatenie?

Nu exista un pret identic pentru toate tipurile de curatenie, curatenia este ceva customizabil si nu exista “one size fits all” , iar daca vorbim despre curatenie generala, curatenie post construct sau curatenie de intretinere vei vedea ca lucrurile stau putin diferit.

Pe scurt daca vorbim de pret si ti-au placut stiintele exacte, cam asta ar fi schema logica a pretului :

Pret Ora Curatenie Dupa Renovare > Pret Ora Curatenie Generala > Pret Ora Curatenie de Intretinere

Mai jos vom intra in detalii specifice fiecarui tip de curatenie  si vei vedea cum acestea se coreleaza cu pretul intr-un angrenaj foarte logic si normal.

Curatenia post construct, sau cum se mai numeste ea, curatenia dupa renovare, ajunge la costuri mai ridicate decat curatenia generala, din cauza echipamentelor si solutiilor folosite, a numarului mai mare de ore alocat pentru terminarea lucrarii  si a efectivului marit de personal de curatenie. De cele mai multe ori, clientii considera ca apartamentul lor dupa o renovare fiind gol, ar trebui sa fie mai repede curatat, insa problema apare la detalii…acele mici pete de var sarite pe aerul conditionat, prize, plinte, tocarie etc…parchetul care are nevoie de un polish prin utilizarea unui monodisc, sau chiar manevrarea aparatului de aburi pentru a curata resturile de var sarite peste tot…

Curatenia generala, implica si ea un numar mare de ore, tocmai pentru a se putea ajunge in toate cotloanele casei, pentru a muta si curata orice obiect cu ajutorul echipamentelor si solutiilor profesionale. Curatenia generala este mai ieftina decat curatenia post construct (sau curatenia dupa renovare) dar totusi mai scumpa decat curatenia de intretinere, intrucat reprezinta o operatiune mai meticuloasa si mai aprofundata care urmareste ca spatiul respectiv sa fie curatat la cele mai inalte exigente.

Curatenia de intretinere, vine intotdeaua dupa o curatenie generala sau o curatenie dupa constructor. Avem si clienti care ne spun: nu…noi vrem o curatenie de intretinere fara curatenie generala si incercam  sa le explicam de ce este important sa facem o curatenie generala prima data, pentru ca apoi sa putem intretine  munca noastra in cadrul unui abonament de curatenie. Daca am veni si am sterge praful de pe biblioteca, sau am igieniza toaleta fara a spala faianta bucatica cu bucatica, evident ca la sfarsit nu vei vedea mare diferenta …ai ajunge sa constati ca totusi e mizerie in urma noastra si asta e exact ultimul lucru pe care ni-l dorim. Pe scurt, curatenia de intretinere nu se poate realiza fara o curatenie generala facuta in prealabil.

Acum ca ati inteles care e diferenta intre curatenia generala, curatenia de intretinere si curatenia dupa renovare ne putem apuca sa vorbim de cifre. Pretul orelor de curatenie variaza destul de mult (curatenie generala vs curatenie de intretinere vs curatenia dupa renovare) astfel incat si asteptarile dumneavoastra ar trebui sa fie diferite si direct proportionale cu pretul platit.

Care este pretul corect pentru o ora de curatenie in Bucuresti?

Pai in general preturile unei ore de curatenie sunt cam asa:

– ora de curatenie generala: 150 Ron

– ora de curatenie dupa renovare: 200 Ron

– ora de curatenie de intretinere: 100 Ron

Bineinteles, ca preturile acestea mai variaza si in functie de suprafata contractata, un aspect care poate afecta simtitor pretul final, mai ales in cazul cladirilor de birouri cu suprafete de peste 10.000 de metri patrati.

Cat costa o menajera?

Nu este nici un dubiu ca o menajera, este mai putin costisitoare ca angajarea unei firme de curatenie dedicata acestui serviciu. In primul rand o menajera, nu foloseste echipamente sau solutii de curatenie profesionale, ea se urca frumusel in mijlocul de transport si strabate orasul de la client la client, urmand sa foloseasca produsele si echipamentele de curatenie gasite in casa clientului. Bineinteles ca o menajera nu ar putea degresa cu abur o bucatarie sau sa curete mochetele, canapelele si covoarele prin metoda profesionala de injectie-extractie. O menajera ne-ar putea surclasa doar la capitolul pretului platit pe ora de curatenie de intretinere. Dar cum ar putea vreodata o firma de curatenie, fie ea Dust Busters sau oricare alta, sa concureze la pret cu o menajera ? Exista in schimb un capitol foarte important unde putem concura cu ele si acesta este calitatea serviciului de curatenie oferit.

Diferenta de calitate intre serviciile oferite de o firma de curatenie si o menajera este una zdrobitoare. Clientii care au mai folosit o firma de curatenie si care nu vor o treaba facuta de “mantuiala” vor prefera intodeauna o firma de curatenie pentru curatenia de intretinere, in defavoarea unei menajere. O menajera, nu are nici o pregatire profesionala in domeniu si nu s-ar descurca cu aparate profesionale, sau cu solutii profesionale de curatenie, nici in ipotetica situatie in care ar avea acces la ele. Firmele de curatenie trimit la o lucrare chiar si 10 persoane daca este nevoie, pentru a minimiza timpul alocat curateniei, pentru a cara echipamente de curatenie ce cantaresc 50-60 kg bucata (cum ar fi monodiscul de la Karcher ) , sau pentru a muta mobilierul si electrocasnicele prin casa. Noi nu am auzit inca de vreo menajera care sa mute dulapurile, patul, frigiderul intr-o casa si sa spele toate electrocasnicele (microunde, hota, aragaz, frigider etc) perfect nu doar pe exterior ci si pe interior, unde ne-am dori cu totii. Ca sa nu mai amintim de faptul, ca din experienta clientilor nostrii care in trecut au utilizat menajere pentru curatenia locuintei lor, nu putine au fost cazurile in care obiecte de valoare cum ar fi cercei, bratari sau lantisoare dispareau fara urma la intervale de timp neregulate.

Cum putem noi combate aceste lucruri? Ce face diferit o firma de curatenie ca sa nu dispara lucruri din casele clientilor? Pai in primul rand toti angajatii nostrii sunt verificati de cazier judiciar la angajare, inainte sa puna vreodata o matura in mana sau sa imbrace uniforma Dust Busters. De asemenea la cererea clientului, toate operatiunile noastre de curatenie pot fi filmate, iar filmarile realizate stau la dispozitia clientului nostru timp de 7 zile, timp in care acesta poate verifica inregistrarea in orice moment.

 

Am tot vorbit despre diferentele intre menajere si firme de curatenie dar nu am acoperit inca cifrele pe care le cautai. Noi, cei de la Dust Busters, stim ca “time is money“, si ca “information is power” asa ca iata si informatia pe care o cautai.

 

Costul unei ore de curatenie de intretinere la o menajera se invarte undeva la 75-80 RON versus 100 RON care este pretul practicat de firma de curatenie Dust Busters.

 

De ce sa alegi o firma de curatenie?

echipa servicii curatenie

Asa cum discutam si mai sus, la capitolul curatenie, este clar ca o firma de curatenie este mult mai eficienta ca o menajera. Firmele de curatenie ofera chiar si pachete customizabile clientilor in functie de necesitatile lor: calcarea hainelor, curatarea spatiilor exterioare, sau  curatarea tapiteriei auto.

Dust Busters este una dintre putinele firme de curatenie din Bucuresti care detine o polita de asigurare pentre prestarea serviciilor de curatenie, astfel incat daca vreodata se intampla ceva nedorit cu unu din obiectele dumneavoastra, puteti fi recompensat cu pana la 10,000 de Euro in baza politei de asigurare pe care o detinem. Nu in ultimul rand, suntem una dintre putinele firme de curatenie care la cererea clientului, poate inregistra video intreaga activitate de curatenie, prin utilizarea echipamentelor video Hytera VM780. Toti clientii nostri au 7 zile la dispozitie sa ceara inregistrarea cu activitatile de curatenie desfasurate in locuinta, biroul sau spatiul lor comercial. Acest serviciu este bineinteles gratuit si inclus in toate serviciile noastre de curatenie la cererea clientului. In curand vom pune la dispozitia clientilor nostri si posibilitatea de a urmari in timp real toata operatiunea noastra de curatenie, de pe telefon, laptop sau tableta.

In acest articol am incercat sa fim cat mai obiectivi, plusuri si minusuri, cons and pros, dar la sfarsitul zilei draga cititorule alegerea este exact unde ar trebui ea sa fie, in mainile tale si la o atingere distanta de ecranul tau favorit. Fii sigur in schimb, ca rezultatul alegerii tale va depinde foarte mult de pretul platit, exact ca in toate cele din lumea asta capitalista, unde primesti ceea ce platesti si nu neaparat ceea ce iti doresti.

 

The End

 

 

LEAVE A COMMENT

Your email address will not be published.